Toerisme

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een unieke woon-werkbuurt met verschillende musea, molens, ambachten, restaurants, een bezoekerscentrum en een rondvaartgelegenheid. Het geeft een uitstekende indruk hoe de Zaanstreek er in de 17e- en 18e eeuw uit heeft gezien. De Zaanse Schans is één van de toeristische toplocaties van Nederland.

website

Het Zaans Museum

'Licht op herinneringen…oog voor de toekomst'. Het Zaans Museum, gelegen aan de Zaanse Schans, is in 1998 opengesteld voor het publiek. Het nieuwe, industrieël vormgegeven gebouw herbergt een schat aan waardevolle herinneringen. In een eigentijdse omgeving wordt aan de hand van de thema's Wonen, Werken, Wind en Water een beeld van de boeiende geschiedenis van de Zaanstreek getoond: één van de oudste industriegebieden van Europa. Een waardevolle collectie waar elk voorwerp zijn eigen verhaal heeft. U loopt van topstuk naar topstuk, van theatrale presentatie naar kindercollectie naar herinnering …. Het is om te verdwalen in de boeiende verhalen van de Zaanstreek.

website

De Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam is een verdedigingskring rond de hoofdstad Amsterdam welke tussen 1880 en 1920 door het Departement van Oorlog is gebouwd. Het omvat onderwaterzettingen (inundaties) en 36 forten, twee kustforten, twee vestingen, drie batterijen en twee kustbatterijen. Sinds 1996 behoort de Stelling van Amsterdam tot het cultureel erfgoed van UNESCO

website