Cijfer- en klasse waardering

Cijferwaardering

Tijdens het inspecteren en taxeren beoordelen wij onderstaande catagorieen met een cijfer. Het gemiddelde van deze cijfers geeft een Totaalscore en daarmee een grote mate van duidelijkheid m.b.t. de waardering en de getaxeerde waarde van het voertuig voor zowel de huidige- als toekomstige eigenaar, verzekeringsmaatschappij, assurantieadviseur en overheidsinstanties.

Klasse indelingen

De getaxeerde waarde van een voertuig is het resultaat van onze cijferwaardering van de bovenstaande catagorieen. De Klasse-indeling is hiervan is het resultaat. De waarde van een gegeven cijfer is veelal duidelijk, maar de indeling in een klasse kan om uitleg vragen. Daarom hieronder de begrippen die door Hafkamp Projects BV/De Taxateur worden gehanteerd.

Klasse 1

In een uitmuntende concoursstaat, collectors item, een top stuk in geheel originele nieuwstaat, historie gedocumenteerd aanwezig.

Klasse 2

In een perfecte of zeer goede staat, kan gerestaureerd zijn volgens originele fabrieks- specificaties, waarbij originele onderdelen en materialen aantoonbaar gebruikt zijn.

Klasse 3

In een goede of ruim voldoende staat. Geringe technische en/of zichtbare defecten, aanpassingen en gebruikssporen.

Klasse 4

In een voldoende of bijna voldoende staat, duidelijke gebruiks- of -slijtagesporen zowel in het interieur, exterieur als technisch. Een (deel) restauratie of schade herstel is aanbevolen. Voldoet aan APK eisen.

Klasse 5

In een onvoldoende of zeer onvoldoende staat, rondom aanzienlijke gebruikssporen, -schades, -slijtages of ontbrekende delen. Restauratie/schadeherstel is noodzakelijk. Voldoet niet aan een RDW keuring of aan APK eisen.